Hilari Klinton rekla je da je “pod ogromnim pritiskom” da izazove američkog predsjednika Donalda Trampa na predsjedničkim izborima sljedeće godine.

foto AFP

Bivša kandidatkinja za demokratsku predsjednicu, koja je na prošlim izborima izgubila od Trampa, odbila je da isključi tu opciju, rekavši za BBC: “Nikad ne reci nikad”.

Klinton (72) rekla je da “sve vrijeme” misli kakva bi predsjednica bila da je 2016. godine pobijedila Trampa.

Na pitanje da li će se ponovo kandidovati, bivša državna sekretarka, senatorka iz Njujorka i prva dama SAD odgovorila je: “Sve vrijeme razmišljam o tome kakva bih predsjednica bila i šta bih uradila drugačije i šta mislim da bi to značilo za našu zemlju i svijet”.

Sedamnaest demokrata se već bori da predvodi tu stranku 2020. godine.

Klinton kaže i da će onaj ko pobijedi na izborima sljedeći put, imati veliki zadatak da pokuša da popravi “sve što je pokvareno.”

“Kao što kažem, nikada, nikada, nikada ne reci nikada”, rekla je Klinton na insistiranje novinarke BBC da kaže hoće li se u posljednjem trenutku uključiti u izbornu trku.

Prema njenim ij, ona je od ogromnim pritiskom “mnogo, mnogo ljudi” da razmisli o tome, ali joj to trenutno “apsolutno nije u planu”.

Kinton nije precizirala ko je vršio pritisak na nju da se po treći put kandiduje za Bijelu kuću, prenosi BBC.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve