Gvaido odbacio optužbe o vezama sa naoružanim grupama u Kolumbiji

Fotografija je navodno snimljena krajem februara kada je Gvaido bio u Kolumbiji u nenajavljenom prisustvu na koncertu koji je organizovao milijarder Ričard Branson kao vid pomoći za dostavljanje humanitarne pomoći Venecueli

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido odbacio je kao netačne optužbe da ima veze sa ilegalnim naoružanim grupama u susjednoj Kolumbiji, posluje objaviljavanja fotografije na društvenim mrežama na kojoj se vidi on sa dva člana kriminalnog ganga.

Huan Gvaido (Foto: Reuters)

Fotografija je navodno snimljena krajem februara kada je Gvaido bio u Kolumbiji u nenajavljenom prisustvu na koncertu koji je organizovao milijarder Ričard Branson kao vid pomoći za dostavljanje humanitarne pomoći Venecueli.

Gvaido je danas izjavio kolumbijskom BLU radiju da se on tog dana slikao sa mnogim ljudima čiji individualni bekgraund nije mogao da zna.

Kolumbijska vojska je potvrdila da su dvije osobe, koje se nalaze na fotografiji sa Gvaidom, pripadnici kriminalnog ganga poznatog pod imenom Rastrohos.

Foto: Beta

Rasprave oko ove fotografije su dio rasta neprijateljskih tenzija između Kolumbije i Venecuele.

One su kulminirale 31. avgusta kada su venecuelanski zvaničnici saopštili da imaju dokaze o postojanju paramilitarističkih kampova za trening u susednoj Kolumbiji gdje se obučavaju grupe za oružane napade sa namjerom da potkopaju vlast predsjednika Nikolasa Madura.

Komentari

avatar