Grčka vlada je saopštila da su prihodi od turizma, vitalne industrijske grane te zemlje, smanjeni zbog mjera ograničavanja i blokade usljed pandemije korona virusa i najavila će detaljne smjernice o načinu funkcionisanja sezone objaviti u srijedu.

foto RFE/RL

“Naša zemlja, grčka ekonomija, ima direktan prihod od oko 19 milijardi eura godišnje od turizma. Dakle, morate da shvatite da sa manje od milijardu u prvih pet mjeseci ove godine krećemo od nule”, izjavio je u portparol vlade Stelios Pecas za grčku televiziju.

Grčka je ponovo otvorila plaže i druge znamenitosti za posjete turista tokom prethodna tri dana kao dio priprema za ljetnju sezonu, dok je otvaranje restorana najavljeno za ponedjeljak.

Turizam je i u fokusu video konferencije šefova diplomatija Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU) koji se održava u utorak na zajedničku inicijativu ministra spoljnih poslova Severne Makedonije i Grčke, a čiji je cilj, kako je najavilo zvanično Skoplje, „promocija saradnje u sljedećoj fazi suočavanja sa društveno-ekonomskim posljedicama pandemije“ i podrška ekonomijama.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve