Predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus upozorio je države da ukidanje restriktivnih mjera i karantina mora da bude urađeno na odgovarajući način, ni previše brzo, ni presporo.

foto Agencije

“Želimo da vidimo da se mjere ukidaju, ali to bi moglo da dovede do smrtnosnog ishoda”, rekao je predsjednik SZO na konfenreciji za novinare u Ženevi.

Dodao je da je evidentno da u nekim evropskim država, poput Italije, Španije, Njemačke i Francuske, epidemija upozorava.

“Međutim, imamo alarmantno ubrzanje epidemije u drugim zemljama, uključujući i 16 afričkih država”, naveo je Gebrejesus.

On je obajsnio i da se svijet trenutno nalazi u fazi panike, jer smo svjesni da postoji neki nevidljivi virus koji nas ugrozažava.

“Moramo raditi na jačanju naših zdravstvenih sistema. Neke zemlje su prijavile da je broj zaraženih zdravstvenih radnika korona virusom veći od deset odsto. To je izuzetno zabrinjavajući podatak”, poručio je predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, broj zaraženih korona virusom u svijetu je oko milion i po, a umrlo je oko 92 hiljade ljudi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve