Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Flojdov brat kongresmenima: Budite lideri, učinite pravu stvar

Filins Flojd je govorio u Odboru za pravosuđe, dok Predstavnički dom Kongresa razmatra paket reformi policijskog sistema, uključujući ograničenje pravne zaštite za njene pripadnike, stvaranje nacionalne baze podataka o prekomjernoj upotrebi sile i zabranu gušenje prilikom privođenja

Brat ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda zatražio je od demokrata i republikanaca u američkom Kongresu da ulože napor kako njegov brat ne bi bio samo još jedno ime na sve dužoj listi ubijenih u sukobu sa policijom, te da sprovedu reforme koje bi onemogućile policijsku brutalnost.

Foto: Michael Reynolds/AP

Filins Flojd je govorio u Odboru za pravosuđe, dok Predstavnički dom Kongresa razmatra paket reformi policijskog sistema, uključujući ograničenje pravne zaštite za njene pripadnike, stvaranje nacionalne baze podataka o prekomjernoj upotrebi sile i zabranu gušenje prilikom privođenja.

On je rekao da je tu da traži od Kongresa da “zaustavi bol” i da se pobrine da njegov brat bude “više od još jednog lica na majici” i još jednog imena na listi ubijenih crnaca od strane policije.

Džordž Flojd je umro u Mineapolisu prilikom hapšenja. Optužena su četiri policajca, jedan za ubistvo drugog stepena.

“Ljudi koji protestuju na ulicama govore vam da je dosta. Budite lideri koji su potrebni ovoj zemlji, ovom svijetu. Učinite pravu stvar”, poručio je Flojd.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve