Četvrtak, 21 Septembra, 2023
Rubrika:

Fiona stigla do Kanade, udari vjetra jačine uragana

Oluja je izgubila na intenzitetu pri kretanju ka sjeveru. Nalazi se na oko 255 kilometara sjeveroistično od Halifaksa sa maksimalnim udarima vjetra od 150 kilometara

Snažno olujno nevrijeme “Fiona” zahvatilo je istočni dio Kanade sa udarima vjetra jačine uragana, skoro sedam dana poslije prolaska preko Kariba.

Američki Centar za uragane saopštio je da je središte oluje prešlo istočni dio Nove Škotske, praćeno jakim udarima vjetra i kišom.

Oluja je izgubila na intenzitetu pri kretanju ka sjeveru. Nalazi se na oko 255 kilometara sjeveroistično od Halifaksa sa maksimalnim udarima vjetra od 150 kilometara.

„Fiona“ je početkom nedjelje zahvatila Karibe gdje je poginulo najmanje osmoro ljudi, a bez struje je bio skoro cio Portotiko. Blizu milion ljudi je bez struje i pet dana kasnije.

Kanadski premijer Žastin Trudo odložio je planirani odlazak u Japan, gdje je trebalo da prisustvuje državnoj sahrani bivšeg premijera Šinzo Abea.

Upozorenje na uragan je na snazi u skoro cijelom centralnom dijelu Nove Škotske i ostrvu Princ Edvard, kao i u djelovima Njufaundlenda.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve