Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Evropska komisija predložila deveti paket sankcija Rusiji

Predsjednica Komisije Ursula fon der Lajen rekla je da se zalaže za nove sankcije protiv još tri ruske banke i nove izvozne kontrole i ograničenja, posebno za robu dvostruke namjene poput hemikalija, nervnih agenasa, elektronike i IT komponenti

Evropska komisija je predložila deveti paket sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. Novi paket bi na listu uključio još skoro 200 pojedinaca i entiteta.

Predsjednica Komisije Ursula fon der Lajen rekla je da se zalaže za nove sankcije protiv još tri ruske banke i nove izvozne kontrole i ograničenja, posebno za robu dvostruke namjene poput hemikalija, nervnih agenasa, elektronike i IT komponenti.

Rusija “nastavlja da donosi smrt i razaranja u Ukrajinu i namjerno cilja na civile i civilnu infrastrukturu, nastojeći da paralizuje zemlju početkom zime”, rekla je fon der Lajen u saopštenju.

Za sankcije je potrebna jednoglasna podrška svih 27 država članica bloka, ali većinu mjera predloženih u prvih osam paketa odobrilo je Evropsko vijeće u roku od nekoliko sedmica, iako su neke odbačene ili umanjene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve