Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Erdogan podržao Kosovo na putu u NATO

Kurti je na konferenciji za novinare istakao da je sa Erdoganom razgovarao i o mogućnostima za ekonomsku i komercijalnu saradnju, o bezbjednosti i razvoju događaja u regionu i šire

Premijer Kosova Albin Kurti zahvalio je predsjedniku Turske Redžepu Taipu Erdoganu na podršci koju pruža Kosovu za članstvo u NATO-u i Savjetu Evrope.

Kurti je na konferenciji za novinare istakao da je sa Erdoganom razgovarao i o mogućnostima za ekonomsku i komercijalnu saradnju, o bezbjednosti i razvoju događaja u regionu i šire.

“Zahvalni smo za ulogu Turske u intervenciji NATO-a na Kosovu 1999. godine kako bi se zaustavio genocid nad narodom Kosova, na doprinosu u izgradnji institucija, proglašenju i priznavanju nezavisnosti i njenoj nepoštednoj punoj podršci u spoljnoj politici. Zahvalio sam mu na glasnoj podršci za članstvo u NATO-u i Savjetu Evrope”, naveo je Kurti.

Prema njegovim riječima, danas se u Istanbulu razgovaralo o prijateljskim odnosima i o produbljivanju saradnje. Erdogan je obećao podršku Kosovu u pridruživanju Savjetu Evrope, Evropskoj uniji i NATO-u.

Erdogan je rekao da će Turska podržati Kosovo da postigne, kako je naveo, zasluženu poziciju u međunarodnoj areni, podsjetivši da su oni druga zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve