Dvojica zatvorskih čuvara čiji je zadatak bio čuvanje Džefrija Epstejna u noći kad je preminuo optužena su za krivotvorenje podataka, javlja BBC.

Džefri Epstejn

Epstejn je uhapšen 6. jula zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem. Tužitelji su u optužnici naveli da je namamio desetine maloljetnih djevojčica u svoje luksuzne domove u Njujorku i na Floridi kojima je plaćao za seksualne usluge te da je plaćao nekim djevojkama da regrutuju još djevojaka.

Epstejn je tvrdio da je nevin, a u zatvoru na Menhetnu čekao je da se riješi njegova žalba na odluku sudije koji nije dopustio da bude u kućnom pritvoru do početka suđenja. Nakon što je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji odmah je pokrenuta istraga o okolnostima njegove smrti.

Obdukcija je pokazala da se Epstejn ubio vješanjem, no dugogodišnji forenzički patolog dr. Majkl Bajden, kojeg je angažovao brat Džefrija Epstejna, tvrdi kako neki dokazi ukazuju na to da se milijarder nije objesio u svojoj ćeliji, već da je zadavljen.

Bajden koji je prisustvovao obdukciji kao posmatrač, tvrdi kako čvrsto stoji iza svojih zaključaka, jer za 50 godina karijere nije vidio takve tipove povreda kod samoubistva. Epstejn je, naime, imao frakture grkljana i podjezične kosti.

“Te povrede više su karakteristične za ubistvo davljenjem, nego za samoubistvo”, rekao je patolog.

Uz ovu izjavu patologa kojeg je angažovao Epstejnov brat na internetu su se pojavile teorije zavjere pa i memovi da se Epstejn nije ubio.

Epstejn je osuđeni seksualni prestupnik jer je 2008. priznao da je na Floridi platio jednoj tinejdžerki za seks. Taj bivši menadžer hedge fonda družio se s mnogim poznatim osobama, pa tako i sa sadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trampom i bivšim predsjednikom Bilom Klintonom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve