Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Emirati nude dodatnu, treću dozu kineske vakcine Sinofarm

Svjetska zdravstvena organizacije nedavno je odobrila kinesku vakcinu za hitnu upotrebu, čime se otvara put da milioni doza ovog preparata stignu do zemalja kojima su vakcine potrebne preko UN programa za distribuciju vakcina protiv korona virusa

Ujedinjeni Arapski Emirati saopštili su da će osobama koje su dobile kinesku Sinofarm vakcinu početi da nude dodatnu dozu šest mjeseci od njenog primanja.

Ovo kratko saopštenje usljedilo je pošto su neki ljudi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima primili i treću dozu vakcine zabrinuti zbog niskog odgovora antitijela poslije primljene dvije doze.

Kina je u inostranstvu podijelila stotine miliona doza vakcina proizvedenih u zemlji i oslanja se na njih za imunizaciju sopstvenog stanovništva. Državna kompanija nije prijavila detaljne rezultate testova u kasnijoj fazi da ih naučnici nezavisno analiziraju.

Svjetska zdravstvena organizacije nedavno je odobrila kinesku vakcinu za hitnu upotrebu, čime se otvara put da milioni doza ovog preparata stignu do zemalja kojima su vakcine potrebne preko UN programa za distribuciju vakcina protiv korona virusa.

Ujedinjeni Arapski Emirati se hvale da sprovode jednu od najbržih antikovid vakcinacija po glavi stanovnika. Zemlja se u velikoj meri oslanjala na vakcine Sinofarma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve