Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Ekvador: Sukob bandi u zatvoru, 68 mrtvih

Predsjednik Ekvadora Giljermo Laso proglasio je sredinom oktobra vanredno stanje u toj zemlji u trajanju od 60 dana, u cilju suzbijanja krijumčarenja i upotrebe droge, pošto je samo u ovoj godini u zemlji zaplijenjeno 147 tona narkotika.

Najmanje 68 zatvorenika ubijeno je u sukobima bandi u najvećem ekvadorskom zatvoru Litoral, saopštila je juče vlada Ekvadora, javio je BBC.

U saopštenju se navodi da je policija juče ujutru sa jakim snagama zauzela taj pritvorski centar u priobalnom gradu Gvajakilu, kako bi preuzela kontrolu nad situacijom. Vlada je za nasilje okrivila narko grupe koje se bore za prevlast u zatvoru.

Stanovnici koji žive u blizini zatvora prijavili su da se satima čula neprekidna pucnjava i eksplozije iz objekta. U policijskom izvještaju navodi se da je pored 68 ubijenih, 12 zatvorenika povrijeđeno, i da su zaplijenjeni eksploziv i oružje.

Predsjednik Ekvadora Giljermo Laso proglasio je sredinom oktobra vanredno stanje u toj zemlji u trajanju od 60 dana, u cilju suzbijanja krijumčarenja i upotrebe droge, pošto je samo u ovoj godini u zemlji zaplijenjeno 147 tona narkotika, prenose Vijesti.ba.

Do sada najgori sukob bandi u ekvadorskom zatvoru dogodio se početkom oktobra, kada je ubijeno 118 osoba, dok je u februaru poginulo 79, prenosi AP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve