Britanski premijer Boris Džonson izjavio da vjeruje da čitava Britanija želi sve najbolje princu Hariju i njegovoj supruzi Megan nakon što je par odlučio da odstupi s dosadašnjih funkcija u kraljevskoj porodici.

Boris Džonson

“Mislim da im cijela zemlja želi samo najbolje u budućnosti. Siguran sam da će kraljevska porodica, koja je ovdje ustoličena već veoma dugo, nastaviti dalje pravim putem”, rekao je britanski premijer.

Bakingemska palata objavila je u subotu da princ Hari i njegova supruga Megan više neće dobijati javni novac za kraljevske dužnosti, neće koristiti svoje titule Kraljevsko Visočanstvo i više neće formalno predstavljati britansku kraljicu.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa izazvali su krizu u kraljevskoj porodici, objavivši da žele da smanje svoje kraljevske dužnosti i provode više vremena u Severnoj Americi, kao i da žele da budu finansijski nezavisni.

Kraljica i njena porodica su poslednjih dana dogovarali s državnim zvaničnicima kako to da se sprovede u praksi.

Palata je objavila da Hari i Megan više neće dobijati javni novac za kraljevske dužnosti te da će vratiti novac koji su potrošili na obnovu svoje kuće u Vindzoru. Riječ je o 2,4 miliona funti.

Promjene stupaju na snagu na proljeće ove godine, objavila je palata koja nije htela da komentiriše bezbjednosne aranžmane dogovorene za Harija i Megan.

Komentari

avatar