Sve više predstavnika vlasti demantuje glasine prema kojima je planirana obavezna vakcinacija protiv koronavirusa, piše Dojče Vele.

Od nedavno je jedina obavezna vakcina ona protiv morbila, a ni tu Ustavni sud još nije rekao svoje.

Šef državnog instituta “Robert Koh” Lotar Viler smatra da nije neophodna obavezna vakcinacija protiv aktuelnog koronavirusa. “Nemamo razloga da razmatramo obaveznu vakcinaciju”, rekao je on, dodajući da su građani “definitivno dovoljno pametni” da prepoznaju kada postoji bezbjedna vakcina koja doprinosi njihovom zdravlju.

To je najnoviji odgovor u debati koja dijeli javnost i raspaljuje teorije prema kojima se iza vakcinacije kriju finansijski i drugi interesi. Iako vakcina protiv korone još nije na vidiku, zvaničnici demantuju glasine da će ona biti obavezna.

To je učinio i ministar Helge Braun, šef Kancelarskog ureda, koji je rekao da neće biti obavezne vakcinacije, ali da bi dobro bilo da se što više ljudi vakciniše. Braun računa na vakcinu početkom ili sredinom iduće godine kada bi moglo da se vrati potpuno normalnom životu. “Ko neće da se vakciniše, mora sam da snosi rizik zaraze”, rekao je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve