Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Dugo skrivani dokumenti o Trampovim porezima predati tužiocu u Njujorku

Dokumenti iz Poreske uprave (IRS) koji, između ostalog, pokazuju koliki je porez na zaradu Tramp platio u periodu od 2011. do 2019. godine, predati su tužiocu nakon što je tako naložio Vrhovni sud

Milioni stranica dokumenata, koji pokazuju koliki je porez plaćao bivši predsjednik SAD Donald Tramp, predati su njujorškom tužiocu nakon 17 mjeseci pokušaja da se to spriječi.

Dokumenti iz Poreske uprave (IRS) koji, između ostalog, pokazuju koliki je porez na zaradu Tramp platio u periodu od 2011. do 2019. godine, predati su tužiocu nakon što je tako naložio Vrhovni sud, prenosi Glas Amerike.

Njujorški tužilac Sajrus Vens istražuje da li su Tramp, njegova djeca Ivanka, Donald junior i Erik i direktor Trampove organizacije Alen Viselberg umješani u finansijske malverzacije.

Tramp je jedini predsjednik SAD koji je odbio da objavi koliko je platio porez, uz obrazloženje da je pod istragom Poreske uprave, iako to ne znači da dokumenta ne mogu da se objave.

Bivši predsjednik je kritikovao Vrhovni sud, a istragu njujorškog tužioca nazvao „politički motivisanom“.

„Ovo je nešto što se nikada nije desilo nijednom predsjedniku. Sve je inspirisano demokratama i dešava se na njihovoj lokaciji, gradu i državi Njujorku, koju potpuno kontroliše moj deklarisani neprijatelj, guverner Endrju Kuomo“, rekao je Tramp.

Istraga se vodi i o tome da li su Tramp i njegova organizacija namjerno umanjivali vrijednost nekretnina kako bi platili manji porez ili dobili kredite sa povoljnijim uslovima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve