Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Devetoro mrtvih u požaru u iranskoj bolnici

U trenutku izbijanja požara u ustanovi je bilo oko 140 pacijenata, a 120 je zadobilo povrede, rekli su zvaničnici

Devet osoba preminulo je u razornom požaru u privatnoj bolnici Qaem u Raštu, na sjeveru Irana, uključujući neke pacijente na intenzivnoj njezi, javile su iranske novinske agencije.

Mohammad Taghi Ashoubi, šef Univerziteta medicinskih nauka Gilan, potvrdio je da je broj poginulih porastao na devet nakon smrti još jedne žrtve u požaru, koji je izbio u ranim jutarnjim satima u ustanovi sa 250 kreveta 18. juna.

U trenutku izbijanja požara u ustanovi je bilo oko 140 pacijenata, a 120 je zadobilo povrede, rekli su zvaničnici.

Zvaničnici vatrogasne službe Rašta rekli su da je trebalo tri sata da se vatra stavi pod kontrolu.

“U vrijeme kada smo stigli, podrum i prostorije intenzivne njege su bili u plamenu. Vatra je nastala u pomoćnoj prostoriji bolnice”, rekao je Shahram Momeni, šef vatrogasne brigade.

Bolnica Qaem, osnovana 2013. godine i povezana sa Univerzitetom medicinskih nauka Gilan, ima preko 200 kreveta i uključuje objekte za liječenje lokalnih pacijenata i turista.

To uključuje specijalizovane i superspecijalizovane odjele kao što su dijaliza, hemoterapija, hitne službe, angiografija i porodiljska i pedijatrijska njega.

Požar naglašava stalnu zabrinutost za sigurnost u iranskim zdravstvenim ustanovama jer je uslijedio nakon tragičnog požara u novembru 2023. u kojem je poginulo 36 osoba u centru za liječenje zavisnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve