Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

DeSantis imao tehničkih problema tokom objavljivanja kandidature: Tramp ga ismijavao

DeSantisov ulazak u republikansku trku znači i obračun sa njegovim bivšim saveznikom, bivšim predsjednikom Donaldom Trampom, koji je izgubio na predsjedničkim izborima 2020. od demokrate Džoa Bajdena

Guverner Floride Ron DeSantis imao je haotičan početak svoje predsjedničke trke 2024. kada su u srijedu nastali problemi na onlajn forumu čiji je domaćin bio vlasnik Twittera Elon Mask i koji je trebalo da predstavi DeSantisa kao održivog predsjedničkog kandidata, piše Hina, prenosi N1 Hrvatska.

Emitovanje jednosatnog Twitter ćaskanja, koje je trebalo da bude zvanično pokretanje DeSantisove kampanje, dugo je bilo bez zvuka, a hiljade korisnika ili nisu mogle da se pridruže ili su bile blokirane.

Bio je to nepovoljan početak kampanje izgrađene na imidžu guvernera kao sposobnog političara.

„Moramo da okončamo kulturu gubitka koja je zarazila Republikansku partiju posljednjih godina“, rekao je DeSantis na sastanku sa Maskom nakon što su problemi riješeni.

Haštag #DeSaster (katastrofa) bio je na Twitteru.

DeSantisov ulazak u republikansku trku znači i obračun sa njegovim bivšim saveznikom, bivšim predsjednikom Donaldom Trampom, koji je izgubio na predsjedničkim izborima 2020. od demokrate Džoa Bajdena.

Guverner Floride se predstavio kao efikasan političar koji se suprotstavio saveznoj vladi zbog njene politike kovida i ostavio neizbrisiv konzervativni pečat na svoju državu.

Na Floridi se zalagao za zabranu podučavanja pojmova kao što su rodni identitet i sistemski rasizam u cilju zaštite male djece i kao suprotstavljanje progresivnoj ideologiji.

Sa sve većim nacionalnim profilom i očekivanim velikim finansijskim sredstvima, DeSantis (44) je odmah postao najveći Trampov rival za republikansku nominaciju.

„Vlada se ne bavi zabavom ili izgradnjom brenda“, rekao je DeSantis, suptilno kritikujući Donalda Trampa.

Naime, on nijednom tokom događaja nije pomenuo Trampa po imenu.

Tramp (76) nije se suzdržavao da ismije DeSantisa na njegovoj društvenim mrežama Truth Social.

„Moje crveno dugme je veće, bolje, jače i radi (ISTINA!)“, objavio je Tramp, „Vaše ne radi“.

Mask je priznao da je bilo „tehničkih problema zbog same veličine“ događaja, ali je dodao da je „zaista sjajno da ljudi mogu direktno da čuju predsjedničke kandidate“.

U jednom trenutku događaj na Twitteru privukao je više od 600 hiljada slušalaca. Do kraja ih je ostalo nešto manje od 300.000. Portparol kampanje DeSantisa Brajan Grifin rekao je na Twitteru da je entuzijazam za DeSantisom „bukvalno razbio internet“.

Kampanja je prikupila milion dolara za sat vremena, dodao je Grifin.

Tramp vodi u anketama

Ankete pokazuju da Tramp vodi više od dva prema jedan u odnosu na guvernera Floride, koji je dugo bio viđen kao republikanska zvezda u usponu i predvodnik nove generacije partijskih lidera.

Tramp, koji je najavio svoju kandidaturu u novembru, takođe ima prednost što organizuje svoju kampanju u ključnim državama na kojima se prijevremeno glasa.

DeSantisov glavni argument za njegovu kandidaturu vjerovatno će biti da je on jedini republikanac koji može da pobijedi Bajdena.

Većina republikanaca će pažljivo pratiti DeSantisa da vidi da li može da se oporavi od svojih grešaka u spoljnoj politici, kao što je njegovo prvobitno oklijevanje da izrazi podršku Ukrajini nakon ruske invazije.

U nedjeljama koje su prethodile njegovoj predsjedničkoj kandidaturi, DeSantis je obišao zemlju, posjećujući države poput Ajove i Nju Hempšira koje će održati rano takmičenje za nominaciju. On je hvalio svoje iskustvo kao guverner Floride, uključujući svoje bitke sa saveznom vladom oko politike pandemije.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve