Brat i sestra stradali na Šri Lanki: Otac je morao da donese najtežu odluku

Broj mrtvih u terorističkom napadu na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki je najmanje 310, a ranjeno je više od 500 ljudi. Među poginulima je najmanje 35 stranaca, a među njima su i Danijel i Ameli

Broj mrtvih u terorističkom napadu na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki je najmanje 310, a ranjeno je više od 500 ljudi. Među poginulima je najmanje 35 stranaca, a među njima su i Danijel i Ameli.

Oni su doručkovali u hotelskom restoranu kad je eksplodirala prva bomba. Uspjeli su da izbjegnu napad, međutim, kad su istrčali ispred hotela, poginuli su u drugoj eksploziji.

“Moji brat, sestra bili su iza mene, i otac još metar iza njih. Uhvatila ih je eksplozija druge bombe”, rekao je stariji brat Dejvid (21).

Da stvar bude gora, otac Metju Linsi je morao da izabere koje će od svoje dvoje, teško povrijeđene djece prvo odvesti do hitne pomoći i bolnice. Na kraju su oboje preminuli.

Sina je nosio niz stepenice iz restorana, u kojem su teroristi ciljano napali strane turiste. Ameli je ostavio u restoranu vjerujući da je njena povreda manje ozbiljna od Danijelove.

Na putu do bolnice pokušao je da oživi sina, ali nije uspio. Kasnije je saznao da je i Ameli preminula od povreda.

David kaže da je cijela njegova porodica bila pogođena tom eksplozijom, ali su on i otac uspjeli da prežive.

Ispričao je kako je taj put u Šri Lanku trebalo da bude nezaboravno putovanje i kako su bili vrlo srećni i uzbuđeni što će provesti malo vremena zajedno kao porodica.

Komentari

avatar