Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Bolsonaro podnio zahtjev za američku turističku vizu

Bivši predsjednik Bolsonaro je otišao iz Brazila u Floridu, dva dana prije inauguracije novog predsjednika Lule 1. januara, a njegova trenutna viza uskoro ističe

Bivši brazilski predsjednik Žair Bolsonaro je podnio zahtjev za šestomjesečnu turističku vizu, kako bi ostao u Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je njegov advokat, uprkos pozivima da se sve američke vize koje posjeduje Bolsonaro povuku nakon nasilnih protesta u Braziliji.

SAD su primile njegov zahtjev krajem prošle nedjelje, prema njegovom advokatu Felipeu Aleksandreu, koji je dodao da će poraženi lider brazilske desnice ostati u Sjedinjenim Državama dok se njegov zahtjev čeka.

„Želio bi da uzme malo slobodnog vremena, razbistri glavu i uživa u turizmu u Sjedinjenim Državama, nekoliko mjeseci prije nego što odluči šta će biti njegov sljedeći korak“, rekao je Aleksandre.

Bivši predsjednik Bolsonaro je otišao iz Brazila u Floridu, dva dana prije inauguracije novog predsjednika Lule 1. januara, a njegova trenutna viza uskoro ističe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve