Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Blinken: Ruski zločini u Ukrajini povećavaju se iz sata u sat

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je pred Vijećem za ljudska prava Ujedinjenih nacija da se ruski zločini u Ukrajini povećavaju iz sata u sat i da se gađaju bolnice, škole i stambene zgrade.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je pred Savjetom za ljudska prava Ujedinjenih nacija da se ruski “zločini u Ukrajini povećavaju iz sata u sat” i da se gađaju bolnice, škole i stambene zgrade.

Blinken je tokom obraćanja Savjetu u Ženevi rekao da je hitna sjednica tog tijela o Ukrajini, zakazana za četvrtak, na kojoj bi se putem rezolucije koju predlažu Kijev i saveznici pokrenula međunarodna istraga o kršenju ljudskih prava u Ukrajini, važan korak ka uspostavljanju dokumentacije i pozivanju na odgovornost, prenosi Rojters.

“Moramo da pošaljemo odlučnu, jedinstvenu poruku da predsjednik Vladimir Putin bez postavljanja uslova mora da okonča ovu akciju”, poručio je Blinken.

Blinken je dodao da Kina “nastavlja da vrši genocid i zločine protiv čovječnosti u Šinđijangu protiv muslimanskih Ujgura” i pozvao šeficu UN za ljudska prava Mišel Bašele da objavi izvještaj svoje kancelarije o toj situaciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve