Bijela kuća objavila je da će prekinuti svaku saradnju, kako je navedeno, s “nelegitimnom” kongresnom istragom o impičmentu predsjednika Donalda Trampa, čime je zaoštren sukob Trampa i Predstavničkog doma koji kontrolišu demokrate.

Bijela kuća (Foto: Michael Reynolds/epa)

Trampovi advokati su juče poslali dugačko pismo rukovodiocima Kongresa i naveli da Bijela kuća odbija da učestvuje u istrazi koja je dobila podstrek prošlonedjeljnom prijavom uzbunjivača da je Tramp od Ukrajine tražio političke usluge.

“Budući da vaša istraga nema nikakvu ustavnu osnovu, ni ne pretvara se da je fer, i nema ni najosnovnije zaštite pravnog procesa, ne može se očekivati da izvršna vlast u njoj učestvuje”, naveo je advokat Bijele kuće Pet Ćipolone.

To znači da vlada neće dozvoliti svojim funkcionerima da svedoče pred Kongresom ili predaju dokumenta, rekao je jedan viši zvaničnik.

Bijela kuća tvrdi da Predstavnički dom nije glasao o početku istrage o impičmentu Trampa kao i da su predsjedniku SAD narušena prava.

Predsjedavajući obavještajnog odbora Predstavničkog doma Adam Šif je tvitovao da Trampovo odbijanje da saradjuje predstavlja stav da je “predsjednik iznad zakona”.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments