Jedna starija žena stajala je na ničijoj zemlji i pokušavala da zaustavi sukob mladih Palestinaca i izraelske vojske u Vitlejemu na Zapadnoj obali.

Staricu je reporter “Raša tudeja” snimio kako pokušava da urazumi sukobljene strane, neizmjenično hodajući od teško naoružanih pripadnika izraelskih bezbjednosnih snaga do Palestinaca koji su bacali kamenice.

Na snimku se vidi i kako ženu maskirani Palestinac u jednom trenutku udara i ona pada na zemlju, ali joj ubrzo drugi Palestinac pomaže da ustane.

Najmanje osam osoba stradalo je na protestima Palestinaca nakon američkog priznanja Jerusalima kao glavnog grada Izraela, dok je više stotina njih povrijeđeno.

Jedan od ubijenih Palestinaca je Abu Turaje (28) koji nema noge i koji se kretao pomoću invalidskih kolica, a on je ubijen u napadu izraelskih snaga bezbjednosti na Zapadnoj obali.

Kako se navodi, on je noge izgubio 2008. takođe u izraelskom napadu, ali na izbjeglički kamp u Gazi.

Društvene mreže preplavljene su Abuovim fotografijama, a pojedini novinari navode da bi njegova smrt mogla da bude okidač za treću intifadu.

Predsjednik SAD Donald Tramp izazvao je veliku buru u čitavom svijetu kada je nedavno saopštio da SAD priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela i najavom da američka ambasada biti prebačena iz Tel Aviva u Jerusalim.

Izvor: B92

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve