Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Bajden: Ne debatujem tako dobro kao nekada ali znam kako da radim ovaj posao

''Znam da nisam mlad čovjek. Ne hodam tako lako kao nekada. Ne govorim tako glatko kao nekada. Ne debatujem tako dobro kao nekada. Ali znam ono što znam: znam kako da kažem istinu. Znam dobro od pogrešnog. I znam kako da radim ovaj posao''

Predsjednik Džo Bajden pokušao je da smiri paniku oko svoje kandidature u danu nakon njegovog vrlo problematičnog nastupa u debati, govoreći pristalicama na predizbornom skupu u petak da, uprkos tome što nije bio tako mlad kao nekada, “zna kako da kaže istinu”, piše Politico.

„Znam da nisam mlad čovjek. Ne hodam tako lako kao nekada. Ne govorim tako glatko kao nekada. Ne debatujem tako dobro kao nekada. Ali znam ono što znam: znam kako da kažem istinu. Znam dobro od pogrešnog. I znam kako da radim ovaj posao. Znam kako da završim stvari. I znam kao što milioni Amerikanaca znaju, kada te obore, ponovo se dižeš“, rekao je on, prenosi Politico.

Dodao je da se ne bi ponovo kandidovao da ne vjeruje da može da radi ovaj posao, nastavio je on.

Ali skup možda neće biti dovoljan da utiša raširenu paniku u Demokratskoj stranci zbog Bajdenovog nastupa u debati protiv Trampa.

Bajdenov hrapav glas, zakasnjeli odgovori i odustvo misli sceni tokom 90-minutne debate otvorili su temu koja je do tog trena bila tabu: njegovu smjenu na vrhu liste prije izbora. Njegovi komentari na mitingu u petak otkrili su kako njegov tim radi krizni menadžment.

Pred gomilom od nekoliko stotina pristalica, Bajden je bio daleko energičniji nego na sceni debate.

Dok su pristalice velikodušno bodrile predsjednika, mašući predizbornim znakovima „Idemo, Džo“, Bajden je, čitajući pripremljene primjedbe, oštro napadao Donalda Trampa zbog njegovih krivičnih osuda, stava o abortusu i nespremnosti da prihvati rezultate izbora 2024. godine.

On je naglasio da bivši predsjednik nije bio iskren u debati. I vikao je veći vremena, povremeno se “lomeći od kašlja”.

„Postavio je novi rekord za najviše laži izgovorenih u debati. Lagao je kako nema nikakve veze sa pobunom 6. januara“, rekao je Bajden.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve