Austrijsko tužilaštvo trenutno sprovodi istragu u vezi s mogućim atentatom auto-bombom na bivšeg austrijskog vicekancelara Hajnc Kristijana Sstrahea.

Jednom pripadniku Službe za zaštitu ustavnosti i borbu protiv organizovanog kriminala, koji je radio prikriveno, jedan narko diler nudio je 100.000 eura za teroristički napad na Štrahea, i uz to mu navodio mjesta na kojima se parkira Štraheovo vozilo.

Iza planiranog atentata, prema pisanju bečkog dnevnika “Kurir”, stoji Bujar B, koji je prošle godine bio u istražnom pritvoru zbog kršenja zakona u vezi s narkoticima i posjedovanjem ilegalnog oružja.

U međuvremenu, on je bio i osuđen na zatvorsku kaznu.

U dokumentu državnog tužilaštva Beč se navodi se da je osumnjičen da je pokušao jednu osobu od povjerenja da navede da ubije auto-bombom vicekancelara Štrahea.

Prema tužilaštvu, Bujar je tim atentatom želio da unese nemir u austrijsko društvo i zastraši stanovništvo, sa ciljem da poljulja osnovne političke strukture zemlje.

Advokat Štrahea, Johan Pauer, naveo je u pisanoj izjavi da je njegov štićenik 4. aprila saznao da je postojao nalog za atentat na njega, ali da je na upit kod nadležnih institucija dobijen odgovor da se ne radi ni o kakvoj ozbiljnoj prijetnji, pa sada čudi pokretanje istražnog postupka.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve