Agencija koje nadgleda američku predsjedničku debatu objavila je da će promijeniti pravila kako bi sljedeće dvije rasprave Donalda Trampa i Džoa Bajdena prošle bolje nego prva, prenosi u četvrtak BBC.

Jedna od mjera mogla bi biti gašenje mikrofona ako kandidati pokušaju da prekidaju jedan drugog, navode američki mediji.

Saopštenje je došlo nakon burne debate koja je prešla u prepirku, svađanje i vrijeđanje.

Iduća rasprava zakazana je za 15. oktobar u Majamiju na Floridi.

Ton i taktika prve predsjedničke debate kritikovani su širom SAD i svijeta. Prepirkom su dominirali Trampovi komentari o ultradesničarskoj grupi Proud Boys. U srijedu je pokušao da razjasni svoje komentare, ali njegovi kritičari i dalje smatraju da nije osudio bijele supremaciste.

Komisija za predsjedničke debate objavila je kako je “postalo jasno da se preostalim debatama treba dodatna struktura kako bi se osigurala uređenija rasprava o problemima”.

Trampov šef komunikacije: Predsjednik je bio dominantna sila

Trampov komunikacijski direktor Tim Murtau, koji je opisao haotične scene u utorak uveče kao “slobodnu razmjenu ideja”, kritikovao je te planove.

“Rade to samo zato što je njihov čovjek sinoć bio potučen”, izjavio je. “Predsjednik Tramp bio je dominantna sila, a sad Džo Bajden pokušava da obradi sudije. Ne bi trebalo pomerati granice i mijenjati pravila usred igre.”

Kejt Bedingfild, zamjenica direktora Bajdenove kampanje, rekla je da će bivši potpredsjednik učestvovati “pod bilo kojim pravilima koje komisija osmisli kako bi obuzdala ponašanje Donalda Trampa”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve