Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Američki tužioci otpočeli novu istragu protiv Harvija Vajnstina

Tužiteljka Nikol Blumberg poručila je da dodatni napadi koje je Vajnstin navodno počinio na Menhetnu još uvijek nisu prešli rok zastarjelosti i da se terete kao zločini

Američki tužioci istražuju “dodatne nasilne seksualne napade” za koje tvrde da je bivši holivudski filmski mogul Harvi Vajnstin počinio, a namjeravaju da zatraže novu optužnicu protiv osuđenog silovatelja, rekao je tužilac juče na sudskom ročištu u Njujorku, prenose Agencije.

Tužiteljka Nikol Blumberg poručila je da dodatni napadi koje je Vajnstin navodno počinio na Menhetnu još uvijek nisu prešli rok zastarjelosti i da se terete kao zločini.

Vajnstinov advokat Artur Ajdala ocijenio je da je ova odluka tužioca nepravedna, budući da je Vrhovni sud države Njujork odbacio prethodnu presudu za silovanje iz 2020. godine.

Više od 100 žena je u javnost iznijelo da ih je Harvi Vajnstin silovao ili seksualno zlostavljao, što je bila prekretnica za pokret MeToo (Ja takođe), u borbi za zaustavljanje seksualnog nasilja muškaraca nad ženama.

On se i dalje nalazi u njujorškom zatvoru, gdje služi kaznu za odvojene seksualne zločine, zbog kojih ga je sud u Los Anđelesu osudio na 16 godina zatvora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve