Američki bombarderi B-52 koje je Bijela kuća uputila u Persijski zaliv zbog neodređenih prijetnji Irana, stigli su u američku vojnu bazu u Kataru, saopštile su američke vazduhoplovne snage, prenosi AP.

Američki B-52 stigao u bazu El Udeid/Senior Airman Keifer Bowes, US Air Force/AP

Američka vazduhopolovna centralna komanda objavila je fotografije na kojima su prikazani bombarderi koji su u bazu El Udeid u Kataru stigli u četvrtak uveče, prenijela je agencija AP.

Ostali bombarderi sletjeli su na neotkrivenu lokaciju u srijedu u “jugozapadnoj Aziji”, saopštile su američke vazduhoplovne snage, prenosi AP.

Bijela kuća je u nedjelju objelodanila da će poslati američki nosač aviona “Abraham Linkoln” i bombardere u Persijski zaliv zbog navodnih prijetnji iz Teherana.

Američka administracija nije pojasnila o kakvim prijetnjama je riječ.

B-52 viđen prije slijetanja u bazu El Udeid/Staff Sgt Ashley Gardner/US Air Force/AP

“Linkoln” je u četvrtak prošao kroz Suecki kanal na putu ka Perijskom zalivu.

Iran je u srijedu objavio da će početi da se povlači iz nuklearnog sporazuma sa zapadnim silama, godinu dana pošto su se SAD povukle iz tog sporazuma.

Iranski predsjednik Hasan Ruhani dao je evropskim liderima rok od 60 dana da pronađu način da zaštite Iran od američkih sankcija koje su usmjerene na njenu ekonomiju i naftnu industriju ili će u suprotnom Teheran početi da obogaćuje uranijum blizu nivoa naoružanja, prenosi AP.

Evropska unija je u četvrtak pozvala Iran da poštuje međunarodni sporazum kojim se suzbijaju nuklearne ambicije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve