Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Velika porota vijeća o hapšenju Donalda Trampa, Amerika strahuje od nereda

Eventualni sudski proces izbacio bi Trampa iz nove trke za Bijelu kuću

U Njujorku je vanredna situacija. Velika porota okružnog suda zasijeda u okviru istrage o navodnoj ulozi Donalda Trampa u šemi tajnog plaćanja zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels.

U slučaju hapšenja bivšeg predsjednika očekuju se masovni protesti njegovih pristalica.

Investitor, bivša rijaliti TV zvezda i bivši vrhovni komandant, suočavao se sa brojnim sudskim istragama, nakon što je pokušao da poništi izbore 2020. ali i zbog rukovanja povjerljivim dokumentima poslije izlaska iz Bijele kuće. Ipak slučaj zbog koga je ovaj put Amerika suočena sa velikim političkim i nacionalnim posljedicama, kako konstatuje CNN, je navodna isplata novca zvezdi filma za odrasle Stormi Danijels tokom kampanje 2016.

Na svojoj društvenoj mreži „Truth social“, Tramp sve istrage kritikuje kao „lov na vještice“ svojih demokratskih protivnika i poziva svoje pristalice da pruže otpor vlastima.

„Ove četiri užasne istrage radikalnih lijevih demokrata o vašem najomiljenijem predsjedniku svih vremena, meni, samo su nastavak najodvratnijeg ‘lova na vještice’ u istoriji naše zemlje. Ponavlja se Rusija, Rusija, Rusija i Ukrajina, Ukrajina, Milerova prevara… Apsolutna je sramota šta se dešava. Čak su špijunirali moju kampanju i, zapamtite ovo, uz sav posao koji su uradili sa Milerom, nije bilo nikakvog dosluha sa Rusima“, poručuje Tramp.

Bivši predsjednik govori o višegodišnjoj istrazi o njegovim tajnim dogovorima sa Putinom, jer je istraga okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega tek jedan je od nekoliko pravnih izazova sa kojima se Tramp suočava. On odbacuje i optužbe vezane za porno glumicu, koju zove „konjsko lice“.

„Ili ta zavjera sa ucjenama ‘konjskog lica’ Danijels, svi su bolesni i to su lažne vijesti. Naši neprijatelji očajnički žele da nas zaustave, jer znaju da smo mi jedini koji ih mogu zaustaviti. I oni to veoma dobro znaju“, navodi Tramp.

Eventualni sudski proces izbacio bi Trampa iz nove trke za Bijelu kuću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve