Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zvicer: Da dokažemo da smo spremni da branimo boje naše zemlje

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi F sa selekcijama Grčke, Gruzije i Azerbejdžana. Naši odbojkaši igraće dva kvalifikaciona turnira – 7, 8. i 9. maja u Tbilisiju (Gruzija), a onda u Podgorici od 14. do 16. maja

Crnogorski odbojkaši već četiri dana u Podgorici se pripremaju za majske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Kapiten Vojin Ćaćić se naknadno priključio ekipi, a danas ili sjutra se očekuje dolazak Ivana Ječmenice, koji je za vikend završio obaveze u prvenstvu Francuske (igrao je polufinale plej-ofa sa Kambreom). Selektor Veljko Bašić će, tako, brzo na okupu imati sve igrače na koje je mogao da računa za ovu akciju.

Podsjećanja radi, zbog povreda i odluke da završe reprezentativnu karijeru, u odnosu na posljednje Evropsko prvenstvo, Bašić ne može da računa na Miloša Ćulafića, Gojka i Božidara Ćuka, te Marka Vukašinovića.

– U ovoj akciji je ekipa podmlađena, mi mlađi smo uvedeni u sistem rada reprezentacije, i očekujem da dokažemo da smo spremni da branimo boje naše zemlje. Tu su, naravno, i neki stariji igrači, a neki nijesu u prilici da nam u ovoj akciji pomognu zbog povreda i drugih problema koje su imali, kaže primač servisa Ivan Zvicer, jedan od plejade mlađih igrača.

Kako su igrači u različitim terminima završili obaveze u klubovima, zadatak selektora i njegovog stručnog štaba na početku priprema je da ekipu dovede u isti nivo spremnosti, kako bi kasnije mogao da taktički priprema reprezentaciju za kvalifikacije za EP.

– Neki od nas su tek završili sezonu, tako da smo u formi, čeka nas samo taj dio da se uigramo kao ekipa, ističe Zvicer.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi F sa selekcijama Grčke, Gruzije i Azerbejdžana. Naši odbojkaši igraće dva kvalifikaciona turnira – 7, 8. i 9. maja u Tbilisiju (Gruzija), a onda u Podgorici od 14. do 16. maja.

Plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

– U prošlom ciklusu je izboren istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, sada mnogi, vjerovatno, očekuju da se taj uspjeh ponovi. A mi ćemo, naravno, dati sve od sebe da tako i bude. Mislim da u grupi sa Grčkom, Gruzijom i Azerbejdžanom imamo šansi, naše je samo da dokažemo da smo za taj nivo, zaključio je Zvicer.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini su Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Završnica će biti održana u Katovicama. Osim domaćina, vizu za EP ima već osam najboljih ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine.

Dobra sezona je iza nas

Ivan Zvicer je jedan od četvorice igrača iz šampionskog sastava Budve koji je dio reprezentacije. Pored njega, tu su i tehnčar Nikola Radonić, srednji bloker Blažo Milić i korektor Milutin Pavićević. Sva četvorica su na klupskom planu imala uspješnu sezonu.

– Osvojili smo duplu krunu, dobra je sezona iza nas, iako teška zbog situacije sa korona virusom. Ali, na kraju smo uspjeli da skupimo snagu i da kao pobjednici završimo sezonu, rekao je Zvicer.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve