Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zvezda nakon drame slavila u Valensiji

Ekipa našeg stratega Duška Ivanovića stigla je do devete pobjede u elitnom takmičenju i osme pozicije na tabeli

Košarkaši Crvene zvezde slavili su kao gosti protiv Valensije 77:75 u 17. kolu Eurolige.

Ekipa našeg stratega Duška Ivanovića stigla je do devete pobjede u elitnom takmičenju i osme pozicije na tabeli. Valensija našeg Bojana Dubljevića ima dva trijumfa manje.

Zvezda je nakon druge četvrtine imala pet poena prednosti, 47:42, da bi domaći tim prišao na minus dva pred odlučujućih deset minuta.

Na tri minuta do kraja, “crveno-bijeli” su imali i devet poena prednosti, ali se ipak ušlo udramatičnu završnicu. Klemen Prepelič je iskoristio sva ttri slobodna bacanja da smanji na 71:72 na 30 skeundi do kraja.

Nedović je na drugoj strani pogodio oba bacanja, ali je Valensija smanjila preko Džonsa na 74:73, 11 sekundi prije kraja. Brzi faul Španaca, Petrušev siguran sa linije slobodnih bacanja.

Drami nije bilo kraja, Džons je brzo smanjio na 76:75, a Nedović je pogodio samo jedno bacanje na četiri sekunde do kraja meča. Međutim, Harper je u posljednjoj sekundi promašio šut za tri poena.

Kod pobjednika istakao se Petrušev sa 25 poena uz 9 skokova, Nedović je ubacio 19, Dobrić 9. Kod domaćina Džons je upisao 16 koševa, Dubljević samo dva uz 3 skoka za 23 minuta na parketu.

Zvezdu za četiri dana očekuje spektakl kod kuće protiv Real Madrida koji je večeras bio bolji od Makabija 98:65.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve