Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zvezda i Partizan večeras počinju borbu za tron ABA lige

Crvena zvezda je bila prva u ligaškom dijelu, Partizan drugi, a to može, ali i ne mora, da bude presudno u ovoj seriji, imajući u vidu vatrenu atmosferu koju prave navijači dva tima

Zvuči pomalo čudno i nevjerovatno, ali će košarkaši Crvene zvezde i Partizana od večeras igrati prvo finale ABA lige od 2013. godine. Prije devet godina je Partizan slavio u Laktašima, na finalnom turniru, pošto je u finalu savladao ,,vječitog rivala“ 71:63. Od sezone 2014/15. igra se plej-of, a u njegovom finalu, do posljednjeg, nijednom nije bilo Partizana, dok je Crvena zvezda igrala svako i izgubila samo jedno, ono od Budućnosti u sezoni 2017/18.

Ovogodišnje finale je bilo je projektovano i očekivano, a Budućnost Voli i Cedevita Olimpija nijesu uspjeli da ugroze beogradske timove više od majstorica u Beogradu, u kojima Partizan i Zvezda nijesu mnogo, ili nimalo, rizikovali da ispuste finale.

Crvena zvezda je bila prva u ligaškom dijelu, Partizan drugi, a to može, ali i ne mora, da bude presudno u ovoj seriji, imajući u vidu vatrenu atmosferu koju prave navijači dva tima.

“Od Partizana očekujemo da igra, možda, i najbolje od početka sezone. Ono što su pokazali u majstorici protiv Budućnosti je, zaista, zavidan kvalitet u oba pravca. Nadam se kvalitetnom i zanimljivom finalu”, kaže plej Zvezde Nikola Ivanović, kome će ovo biti četvrto finale plej-ofa ABA lige, nakon što je tri odigrao u dresu Budućnosti, i jedno dobio, a dva izgubio od tima čiji je danas član.

“I u dresu Budućnosti sam uvijek išao da pobijedim, kod mene se ništa nije promijenilo. Zvezda je ekipa koja godinama unazad osvaja ligu, to su momci koji su navikli da pobjeđuju i imaju dosta iskustva u svemu tome. Ja ću pokušati da se prilagodim svemu tome”, dodao je Ivanović.

Ovosezonski skor Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi je izjednačen. Zvezda je dobila meč u kojem je bila domaćin 71:56, dok je Partizan uzvratio u drugom dijelu sezone sa 98:84, ali je na kraju ligaškog dijela imao dva poraza više od najvećeg rivala.

“Srećni smo i zadovoljni jer smo se izborili za priliku da budemo učesnici finala. To je bio cilj koji smo imali na početku sezone. Uspjeli smo da dođemo do njega. Nama je najbitnije da je posljednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umiju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu”, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve