Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zvanično: Zvezda i dogodine u Evroligi, izvjestan i kraj u ABA ligi

Nakon ove odluke jasno je da će region i od jeseni u najjačem takmičenju na kontinentu predstavljati Crvena zvezda. Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu potvrdio je ovu informaciju i istakao da je ova odluka bila veoma teška

U sljedećoj sezoni u Evroligi nastupiće iste ekipe koje su ove godine do trenutka suspenzije učestvovale u elitnom evropskom takmičenju.

Foto: Crvena zvezda mts

Nakon ove odluke jasno je da će region i od jeseni u najjačem takmičenju na kontinentu predstavljati Crvena zvezda.

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu potvrdio je ovu informaciju i istakao da je ova odluka bila veoma teška.

“Bez ikakve sumnje, ovo je najteža odluka koju smo morali da donesemo za 20 godina. Zbog razloga koji su van naše kontrole, prinuđeni smo da prije vremena završimo najzanimljiviju i najuspješniju sezonu u evropskoj košarci. Odluka dolazi nakon dva i po mjeseca tokom kojih su klubovi pokušavali na sve načine da pronađu način da se sezona završi i zbog klubova i zbog navijača čija nas strast pokreće. Zato smo zbog ove teške odluke veoma tužni. I pored toga, podaci pokazuju koliko su naši navijači značajni za sve nas i to nas motiviše da im pružimo još bolju sezonu 2020/21.

Izuzetno sam ponosan na zajednicu Evrolige i Evrokupa zbog jedinstva koje su pokazale u ovim nevjerovatno teškim uslovima. Ponosan sam na klubove i ljude koji ih vode zbog hrabrosti u donošenju odluka i doprinosu koji su dali svojim zajdnicama u ovom teškom vremenu. Ponosan sam i na naše komercijalne partnere zbog povjerenja u naš brend i ono što on predstavlja. Ponosan sam na igrače i trenere koji su bili puni podrške i razumijevanja. Ponosan sam na naše navijače koji su ostali uz nas i stalno nam slali poruke koliko žele da se takmičenja nastave. Ovo je jedna sjajna zajednica i privilegovan sam što sam njen dio.

Jasno je da smo imali mnogo motiva da sezona bude nastavljena. U ovoj situaciji smo ipak morali da stavimo na prvo mjesto zdravlje i živote ljudi, igrača, trenera, sudija, klubova, njihovih porodica… Ostajemo vjerni svojim vrednostima.

U narednim mjesecima imamo samo jednu misiju, da uredimo sve što je u našoj moći da pomognemo zajednici da ojača, da budemo najbolji što možemo, na terenu i van njega i da se još jači vratimo na teren pred naše navijače. Ovo nije kraj već novi početak”, stoji u saopštenju Bertomeua.

Plasmanom u četvrtfinale Evrokupa Partizan je obezbijedio da i dogodine učestvuje u ovom takmičenju u kojem će se najvjerovatnije nadmetati i Budućnost Voli.

Ova odluka Evrolige mogla bi da znače i kraj sezone u ABA ligi s obzirom da bez obzira na njen ishod već zna učesnik u elitnom takmičenju sljedeće sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve