Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Zvanično: Piksi imenovan za selektora Srbije

Legendarni fudbaler potpisao je ugovor do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine

Dragan Stojković Piksi je i zvanično novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Legendarni fudbaler potpisao je ugovor do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

– Presrećan sam i u isto vrijeme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako vjerujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe osjećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve, rekao je Stojković koji danas proslavlja 56. rođendan.

Prvi cilj biće plasman na Mundijal u Kataru 2022. godine. “Orlovi” se nalaze u grupi sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

– Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mjesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspjeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu, rekao je Piksi, koji je na klupi naslijedio Ljubišu Tumbakovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve