Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Zvanično: Opština Kotor potpisala sporazum o preuzimanju Primorca

Nakon održavanja Skupštine VK ,,Primorac“, Opština će se registrovati kod nadležnog Ministarstva za sport i mlade kao novi vlasnik i preuzeti klub. Predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je prilikom potpisivanja Sporazuma podsjetio na važnost vaterpola uopšte, ali i na sve uspjehe VK ,,Primorac“.

Opština Kotor dala je saglasnost na zaključenje Sporazuma o međusobnom regulisanju prava i obaveza između Opštine Kotor, Vaterpolo kluba „Primorac“ Kotor i „Primorje“ AD Tivat Hotels & restaurants.

Aprcović, Foto: Opština Kotor

Nakon održavanja Skupštine VK ,,Primorac“, Opština će se registrovati kod nadležnog Ministarstva za sport i mlade kao novi vlasnik i preuzeti klub.

Predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je prilikom potpisivanja Sporazuma podsjetio na važnost vaterpola uopšte, ali i na sve uspjehe VK ,,Primorac“.

“Zahvaljujem vam se na svemu što ste uradili za vaterpolo u prethodnom periodu, jer nije zanemarljiva činjenica da smo 2009. bili osvajači Lige šampiona, a već sljedeće igrali fajnal for i izgubili u finalu od Pro Reka. Napominjem da nije bilo lako raditi u neprofitabilnom sportu, sportu koji je pronio slavu i Kotora i države Crne Gore, jer je dominantno najveći broj vaterpolista koji su činili kostur reprezentacije Crne Gore iz Kotora”, kazao je Aprcović

Podsjećanja radi, lokalna samouprava je proglasila ,,Primorac“ kao sportski klub od posebnog interesa i 40 odsto sredstava je opredijeljeno upravo za ovaj klub. Nažalost, zbog COVID-a 19 smo potpisan je aneks sporazuma, a situacija bi bila mnogo bolja, što će i biti u u bliskoj budućnosti, zaključio je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve