Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zvanično: Olimpijske igre u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta naredne godine

Iako je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah razmatrao mogućnost održavanja Igara na proljeće, ta ideja nije naišla na dovoljnu podršku. Kako još izveštavaju japanski mediji, novi termin su uskladili MOK, organizatori, gradske i državne vlasti u japanskoj prestonici

Olimpijske igre Tokio 2020. održaće se od 23. jula do osmog avgusta 2021, objavila je japanska televizija Kjoto. Zbog pandemije koronavirusa Igre će početi 364 dana kasnije, kako je i bilo najavljeno.

Olimpijada, Foto: Arhiva

Iako je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah razmatrao mogućnost održavanja Igara na proljeće, ta ideja nije naišla na dovoljnu podršku.

Kako još izveštavaju japanski mediji, novi termin su uskladili MOK, organizatori, gradske i državne vlasti u japanskoj prestonici.

Podsjećamo, Igre su prvobitno trebalo da se održe od 24. jula do devetog avgusta 2020. godine. Krizna radna grupa, koja je radila na reorganizaciji Igara, definisala je novi termin i nazvala ga najboljim mogućim za održavanje Igara 2021. godine.

Zanimljivo je i to da će Igre zadržati svoje zvanično ime, Olimpijske igre Tokio 2020.

Prethodno je japanski premijer Šinzo Abe, 24. marta, predložio odlaganje Igara za godinu dana. Prijedlog je u telefonskom razgovoru prvo saopštio Tomasu Bahu, koji ga je odmah prihvatio.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve