Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zvanično: Meni Pakjao se bori po 71. put

Filipinski superstar je u 70 mečeva koje je odradio u profesionalnoj karijeri imao 61 pobjedu, 2 remija i 7 poraza, a u istoriju boksa ušao je kao jedini borac koji je ikada osvojio titulu šampiona svijeta u čak osam različitih kategorija

Nekadašnji prvak svijeta Meni Pakjao i dalje ne pomišlja na penziju. Sljedeći meč u njegovoj karijeri zakazan je za jul kada će mu protivnik biti Amerikanac Kit Turman u meču velter kategorije.

Foto: Pixsell

Turman je aktuelni prvak u WBA organizaciji u super-velter kategoriji.

„Ljeto će postati malo vrelije“, napisao je na svom Tviter profilu Pakjao, koji je u prethodnom meču u januaru bio bolji od Adrijana Brounera.

Filipinski superstar je u 70 mečeva koje je odradio u profesionalnoj karijeri imao 61 pobjedu, 2 remija i 7 poraza, a u istoriju boksa ušao je kao jedini borac koji je ikada osvojio titulu šampiona svijeta u čak osam različitih kategorija.

Pakjao je bio prvak u svim kilažama od muva kategorije (do 51 kilograma) do niže srednje (do 70 kilograma).

Osim uspješne bokserske karijere, Pakjao je aktuelni senator Filipina, bavio se profesionalno i košarkom, a snimio je i brojne filmove. Pakjao je najavio da će 2022. godine biti kandidat na predsjedničkim izborima u toj azijskoj državi, a smatra se najvećim favoritom za pobjedu na izborima.

Pakjaov meč sa Flojdom Mejvederom Juniorom promovisao se oko pet godina i jedan je od najunosnijih sportskih priredbi u istoriji – u trenutku samog meča Mejveder je lako slavio protiv Filipinca čiji je zenit u tom trenutku već prošao.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve