Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zvanično: Alison Pino potpisala dvogodišnji ugovor za Budućnost

Nakon što je ugovor ranije potpisala Andrea Lekić, Pino je druga igračica koja je bila proglašena za najbolju na planeti u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF) i to 2009. godine, a koja će nositi dres dvostrukog šampiona Evrope

Još jedna igračica koja je dobitnica najvećeg priznanja u rukometu dolazi u Podgoricu – francuska reprezentativka Alison Pino u naredne dvije sezone biće članica Ženskog rukometnog kluba Budućnost.

Pino, Foto: Zrkb.me

Nakon što je ugovor ranije potpisala Andrea Lekić, Pino je druga igračica koja je bila proglašena za najbolju na planeti u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF) i to 2009. godine, a koja će nositi dres dvostrukog šampiona Evrope.

Igračica rođena 2. marta 1989. u Šartru u proteklih 14 godina nastupala je za brojne klubove – francuski Isi, Mec, Nim, Brest i Pariz 92, rumunske Olkim i Baja Mare, makedonski Vardar i slovenački Krim, ali je najveće uspjehe ostvarila u dresu Francuske.

Bila je šampionka Evrope (2018.) i svijeta (2017.), ima dvije srebrne medalje sa planetarnih šampionata (2009. i 2011.) i jednu sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016, kao i bronzu sa Evropskog prvenstva u Švedskoj iste godine.

Pino je četvrto pojačanje za narednu sezonu nakon što su osim Andree Lekić, angažovane brazilska golmanka Barbara Arenhart i mlada Ruskinja Valerija Maslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve