Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zvanično: Adesanja i Kosta u septembru u UFC spektaklu

Biće to druga odbrana pojasa neprikosnovenog šampiona srednje kategorije gdje je prethodno u veoma bizarnom duelu koji je publika izviždala bio bolji od Kubanca Žoela Romera

Poznato je protiv koga će Izrael Adesanja braniti pojas šampiona u srednjoj kategoriji. U pitanju je izazivač kojeg je MMA svet najviše želio i to neporaženi Brazilac Paulo „Boraćinja“ Kosta. Meč će se održati 19. septembra, ali mjesto i dalje nije precizirano.

Adesanja i Kosta, Foto: Sportskeeda.com

Biće to druga odbrana pojasa neprikosnovenog šampiona srednje kategorije gdje je prethodno u veoma bizarnom duelu koji je publika izviždala bio bolji od Kubanca Žoela Romera.

Narode, borba je ugovorena“, tvitovao je u subotu Paulo Kosta, koji u 13 profesionalnih mečeva ima svih 13 pobjeda.

Kuriozitet je da će se drugi put u istoriji UFC, a prvi put od priredbe UFC 98 održane 2008. godine, dogoditi situacija u kojoj će se za pojas neprikosnovenog šampiona boriti dvojica neporaženih boraca. Te 2008. godine u poluteškoj kategoriji za titulu su se borili Rašad Evans i Lijoto Mačida.

Prvobitno je 19. septembra na priredbi UFC 253 trebalo da se održi meč za titulu prvaka u lakoj kategoriji između Habiba Nurmagomedova i Džastina Gejdžija, ali je prema informacijama koje daje ESPN taj meč će biti odložen, a najverovatniji razlog je činjenica da je Habibov otac i trener Abdulmanap Nurmagomedov nedavno preminuo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve