Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Žugić poručio: Nakon Monaka Budućnost još više želi Evroligu

U meču u kojem je rezultatske neizvjesnosti bilo samo u prvoj četvrtini (gosti je dobili 15:14), a gdje je sve odlučeno već na poluvremenu (46:26), Podgoričani su upisali 11. uzastopnu, a ukupno 21. pobjedu u regionalnom takmičenju

Lako i ubjedljivo, košarkaši Budućnost Volija upisali su pobjedu protiv Igokee (92:64) i stigli na korak od cilja – da zadrže prvu poziciju pred početak plej-of.

U meču u kojem je rezultatske neizvjesnosti bilo samo u prvoj četvrtini (gosti je dobili 15:14), a gdje je sve odlučeno već na poluvremenu (46:26), Podgoričani su upisali 11. uzastopnu, a ukupno 21. pobjedu u regionalnom takmičenju.

– Iako su Igokei falila tri bitna igrača, Apić, Karlmajkl i Grej, nijesmo očekivali da će biti tako lako. Ali izašli smo na teren sa punom koncentracijom i energijom i jednostavno smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa. Odigrali smo dobru utakmicu, šutirali smo sa visokim procentima, što se na kraju i odrazilo na rezultat, kaže za Arenu Fedor Žugić.

Budućnost je u formi, igra odlično u oba pravca. Protiv Igokee su „plavi“ pogodili 13 trojki, ali iz velikog broja pokušaja (32).

– Kad otvorite utakmicu sa velikim procentima, posebno kod kuće, samopouzdanje se diže. Nadam se da će nas šut služiti i u plej-ofu, dodao je Žugić koji je protiv Igokee pogodio tri trojke.

Nakon eliminacije iz Evrokupa, Budućnost je ubjedljivo porazila Megu, Cedevita Olimpiju, Krku i Igokeu. Podgoričani su prosječno u ta četiri meča postigli 91,5 poena, a primili 72 prosječno po utakmici, što dovoljno govori kako igra ekipa Dejana Milojevića.

– Nakon ispadanja od Monaka, nama je najviše bilo stalo da pokažemo da nas to uopšte nije poremetilo, ili da smo nakon tog poraza promijenili neki sistem. Gledali smo da nastavimo u istom ritmu, i da ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali kada je ABA liga u pitanju. Bili smo prijatno iznenađenje u Evrokupu, ali moramo sada da iznenadimo i u regionalnom takmičenju.

Protiv Igokee je Milojević šansu pružio svim igračima iz rostera i svih 12 se upisalo u strijelce.

– Svi u ekipi mogu da doprinesu igri. Stvarno imamo mogućnost rotacije sa svih 12 igrača. Mislim da nas je poraz od Monaka samo dodatno motivisao, da nam je to u neku ruku i pomoglo da igramo još bolje, da još više želimo tu Evroligu, zaključio je Žugić.

Vrlo bitan momenat za moje samopouzdanje

Partijom protiv Igokee, Fedor Žugić je pokazao da je povreda skočnog zgloba, koja ga je neko vrijeme odvojila od terena, prošlost. Još uvijek 17-godišnji bek ”plavih” je bio najefikasniji u ekipi Budućnosti sa 17 poena.

– Ovo je za mene vrlo bitan momenat za moje samopouzdanje, jer se vraćam nakon duže pauze zbog dvije vezane manje povrede. Protiv Igokee sam imao prvu pravu minutažu nakon povrede, što će mi pomoći da budem spremni za plej-of ABA lige, rekao je Žugić.

U Bar na pobjedu, pa što bude

Budućnost  u nedjelju (17 sati) gostuje Mornaru. U Baru je pobjeda potrebna i jednima i drugima, Budućnosti da zadrži prvo mjesto za plej-of, Mornaru da ostane u trci za doigravanje za titulu. Neko u ”Topolici” neće ostvariti želje….

– Mi smo računali da će Mornar sigurno ući u plej-of ABA lige, meni je uvijek drago da vidim dva crnogorska tima u vrhu ABA lige. Nažalost, porazi od FMP-a i Cedevita Olimpije, neke dvije-tri vezane loše partije su ih koštali mjesta u plej-ofu. Sad je jako nezgodna situacija, jer pobjeda treba i njima i nama, biće mi žao ko god izgubi. Ali to je sport, mi ćemo dati sto odsto od sebe, idemo na pobjedu, pa što bude, ističe Fedor Žugić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve