Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

ŽRK Budućnost u veoma teškoj finansijskoj situaciji

Direktor kluba Maja Bulatović je rekla da su u klubu prinuđeni da zbog toga raskidaju dogovorene ugovore sa rukometašicama dovedenim iz inostranstva, kako bi se izbjeglo plaćanje penala.

Simbol crnogorskog sporta ŽRK Budućnosti imala je velike ambicije prije početka sezone i dovela je značajna pojačanja, ali nakon izlaska iz kluba generalnog sponzor Bemaksa situacija je veoma teška

Direktor kluba Maja Bulatović je rekla da su u klubu prinuđeni da zbog toga raskidaju dogovorene ugovore sa rukometašicama dovedenim iz inostranstva, kako bi se izbjeglo plaćanje penala.

Budućnost je bila najuspješniji i najboljiu crnogorski sportski kolektiv još u vremenu SFRJ i rezultatska dominacija započeta davne 1984. godine nije prekinuta do danas.

“Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala. Deset dana pred okupljanje ekipe za početak nove sezone ostali smo bez glavnog sponzora i klub je u nezavidnoj situaciji. Problemi su veliki, a u minulih nedjelju dana pokušali smo da minimiziramo troškove i da raskidamo ugovore, jer nemamo uslova da platimo bilo šta. U nečemu smo uspjeli, ali u mnogo toga ne. Problem je još veći ako se zna da je napravljen plan priprema, da je ekipa trebalo da obavi prvi dio na Jahorini (50 odsto sredstava uplaćeno), da smo prijavili nastupe na turnirima, da su kupljene avionske karte“, rekla je za Dan legendarna rukometašica Budućnosti.

Bulatović kaže da ljudi koji su formalno vlasnici kluba, ne mogu sami ništa.

„Postoje osnivači, a to su privatna lica koja rade u klubu. Jednostavno, u vrijeme korone morali smo preregistrovati klub kako bismo ispunili obavezu tadašnjeg ministra Nikole Janovića. Dali smo svoje ime i prezime da bi nas Ministarstvo registrovalo, ali nismo finansijeri. Koliko sam upoznata “Bemaks“ nije želio da prihvati da Opština bude vlasnik 51 odsto. Što se nas tiče, može Opština da bude vlasnik 1.000 odsto”, dodala je Maja Bulatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve