Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Žrijeb za LE: Partizan na Mančester junajted, Astanu i Az Alkmar

Prve utakmice u grupi igraće se 19. septembra, a raspored će biti naknadno određen

Fudbaleri Partizana dobili su rivale u grupnoj fazi takmičenja za Ligu Evrope. Mančester junajted stiže u Humsku, odnosno, Partizan ide na Old Traford!

Foto: Mozzartsport.com

Solidno su na žrijebu prošli crno-bijeli, koji će imati šansu da se bore za evropsko proljeće, ali daleko od toga da će im biti lako.

Žrijeb u Monaku spojio je u grupu L zajedno Mančester junajted, Astanu, Partizan i AZ Alkmar. Mogli su crno-bijeli bolje da prođu kada je u pitanju rival iz četvrtog šešira, ali mogli su i težeg protivnika da dobiju iz drugog, tako da su, u suštini, dobili uravnoteženu grupu.

Bili su u posljednjoj deceniji u Humskoj jednom gosti Arsenal i Totenhem, a sada je red došao na Mančester junajted, koji u timu ima Nemanju Matića, ali i brojne zvezde svjetske klase. Jasno je da je sastav Olea Gunara Solskjera prvi favorit za prvo mjesto u grupi.

Dres Astane, predstavnika Kazahstana, nosi Antonio Rukavina, bivši desni bek Partizana. Astana je igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, u kojima je ispala od rumunskog Kluža.

Na kraju, stari znanac – AZ Alkmar. Tim koji je bio sa Partizanom u grupi u sezoni 2015/16. I oba duela, u Beogradu i Alkmaru, pripao je crno-belima! Bilo bi sjajno da se taj recept ponovi.

Prve utakmice u grupi igraće se 19. septembra, a raspored će biti naknadno određen.

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1167404081343868929

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve