Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Žrijeb za AO: Najteže za Nadala

Potencijalni duel šampiona sa Medvedevom u četvrtfinalu, viđen duel Đoković - Kirios

Aktuelni šampion Australijan opena Rafael Nadal imao je, po ocjeni teniske javnosti, od svih favorita najteži žrijeb za ovogodišnje izdanje turnira.

Takmičenje u Melburnu počinje u ponedjeljak, a legendarni Španac Nadal na žrijebu je dobio projektovani duel u četvrtfinalu sa prošlogodišnjim rivalom u finalu, Rusom Danjilom Medvedevom.

U polufinalu bi Rafa mogao igrati protiv Grka Cicipasa. U prvom kolu imaće već izuzetno dobrog rivala, ljevorukog Britanca Drejpera koji je u odličnoj formi. U drugom kolu potencijalni protivnicu su Nišioka ili Makdonald. U osmini finala takođe bi mogao imati izuzetno težak meč, protiv mladog Tijafoa ili Rusa Hačanova.

Lakši posao na putu do završnice turnira dobio je rekorder Australijan opena, devetostruki šampion Novak Đoković.

Osvajač devet titula u Melburnu na startu će igrati protiv Karbaljes Baena, u drugom kolu potencijalno protiv boljeg iz meča Bolivijca Delijena i kvalifikanta. Potencijalno težak izazov Đokovića čeka tek u četvrtfinalu – domaća zvijezda Nik Kirios, iako je u tom dijelu žrijeba najbolje plasirani teniser na svjetskoj rang-listi Rus Rubljov. Takođe, u četvrtfinalu Beograđanin bi mogao igrati protiv mlade danske zvijezde Runea.

U polufinalu Đokoviću bi najteži protivnik mogao biti Norvežanin Rud, trenutno treći igrač na planeti. Finale muškog singla na programu je 29. januara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve