Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Žrijeb: Crna Gora dobija rivale na putu ka Mundobasketu

Crnogorska košarkaška reprezentacija smještena je u četvrti šešir uoči žrijeba, koji će se održati u Minhenu, sjedištu Međunarodne košarkaške federacije, sa početkom u 12 časova

Muška crnogorska košarkaška reprezentacija saznaće danas imena rivala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati 2023. godine, a čiji će domaćini biti Filipini, Japan i Indonezija.

Crnogorska košarkaška reprezentacija smještena je u četvrti šešir uoči žrijeba, koji će se održati u Minhenu, sjedištu Međunarodne košarkaške federacije, sa početkom u 12 časova.

U kvalifikacijama će nastupiti 32 selekcije, a 12 najboljih biće učesnici planetarne smotre. Crna Gora do kvalifikacija je došla nakon maksimalnog učinka u pretkvalifikacijama, kroz koje su do kvalifikacija stigli još Bjelorusija, Island, Letonija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Slovačka i Švedska. Učesnici su naravno i 24 selekcije sa prethodnog Eurobasketa – Belgija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Litvanija, Poljska, Holandija, Rusija, Srbija, Slovenija, Španija, Turska i Ukrajina.

Crnogorski košarkaši su u istoj grupi sa Hrvatskom, Letonijom i Ukrajinom, pa su to reprezentacije sa kojima se ne možemo sastati.

U prvom šeširu su nalaze se Španija, Francuska, Slovenija i Srbija, u drugom su Italija, Litvanija, Grčka i Njemačka, dok treći čine Češka, Poljska, Rusija i Turska. U petom šeširu su Finska, Gruzija, Belgija i Mađarska, u šestom Velika Britanija, Izrael, Bosna i Hercegovina i

Holandija, u sedmom Island, Estonija, Bugarska i Bjelorusija, dok Sjeverna Makedonija, Švedska, Portugal i Slovačka čine osmi šešir.

Žrijebom će biti određeno osam grupa sa po četiri reprezentacije iz kojih će prve tri nastaviti takmičenje u drugom krugu, prenoseći sve rezultate iz prvog dijela. U drugom dijelu kvalifikacija spajanjem po tri reprezentacije biće stvorene nove četiri grupe od po šest timova, iz kojih će po tri najbolje izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

U šest ciklusa svaka reprezentacija odigraće 12 utakmica. Prvi ciklus u kojem će se odigrati dvije utakmice je od 22. do 30. novembra ove godine. Od 21. februara do 1. marta 2022. biće odigrane još dvije utakmice, a prvi krug kvalifikacija će završiti u terminu od 27. juna do 5. jula sljedeće godine.

Drugi dio kvalifikacija će započeti s dvije utakmice u periodu od 22. do 30. avgusta 2022, nastaviti se s drugim ciklusom od 7. do 15. novembra, a završiti 2023. s posljednje dvije utakmice u terminu od 20. do 28. februara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve