Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Žrijeb: Budućnost dobija rivale u Evrokupu

Ekipa Aleksandra Džikića će žrijeb, koji počinje u 13.15 časova, dočekati iz četvrtog od 10 šešira, zajedno sa Partizanom, što znači da tim Željka Obradovića neće biti u istoj grupi kao Budućnost

Košarkaši Budućnost Volija danas će saznati imena rivala za sljedeću sezonu Evrokupa.

Ekipa Aleksandra Džikića će žrijeb, koji počinje u 13.15 časova, dočekati iz četvrtog od 10 šešira, zajedno sa Partizanom, što znači da tim Željka Obradovića neće biti u istoj grupi kao Budućnost.

Sljedeće sezone će se igrati novi format Evrokupa, sa dvije grupe od po 10 timova, što znači da će svaki klub imati zagarantovanih 18 utakmica, po devet kod kuće i u gostima. Klubovi iz iste domaće lige neće moći u istu grupu, osim ako ih u Evrokupu nema više od dva.

Po završetku takmičenja po grupama, samo će četiri ekipe, po dvije iz obje grupe, završiti takmičenje, odnosno po osam prvoplasiranih će igrati u osmini finala.

Takmičenje u Evrokupu počinje 20. oktobra, a minimalan iznos budžeta se nije mijenjao i on će ostati 2.000.000 eura.

Šeširi – prvi šešir: Valensija, Andora; drugi šešir: Promiteas, Lokomotiva Kubanj; treći šešir: Gran Kanarija, Huventud, četvrti šešir: Partizan, Budućnost Voli; peti šešir: Virtus, Lietkabelis, šesti šešir: Cedevita Olimpija, Trento, sedmi šešir: Metropolitans, Burg; osmi šešir: Ulm, Ankara; deveti šešir: Bursa, Hamburg, deseti šešir: Venecija, Slask.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve