Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zoran Roganović ostaje selektor muške seniorske reprezentacije Crne Gore

Upravni odbor Saveza jednoglasno podržao predlog predsjednika Kapisode

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore na predlog predsjednika Petra Kapisode, donio je odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora sa stručnjakom koji je klupu preuzeo u avgustu 2018. godine, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, sa „lavovima“ ostvario najbolji rezultat na šampionatima Starog kontinenta osvajanjem 11. mjesta.

„Iskazao bih zahvalnost Upravnom odboru savezu na čelu sa predsjednikom Kapisodom na povjerenju. Veoma je važno da imamo kontinuitet i da nastavljamo da radimo, jer je potencijal ove generacije zaista veliki. Radujem se nastavku saradnje sa momcima, uvjeren da ćemo biti još bolji u narednom periodu. Napravili smo iskorak na posljednjem Evropskom prvenstvu i sada imamo veliku odgovnost, jer u baražu u aprilu, želimo da izborimo učešće na Svjetskom prvenstvu. Bez obzira na to da li će protivnik biti Bosna i Hercegovina ili Grčka, nema prostora za strah, već moramo da još jednom nadmašimo sebe i pokažemo pravo lice. Razlog više je činjenica da ćemo revanš igrati pred našim navijačima, koji su se sigurno uželjeli utakmica nacionalngo tima, kao što i ekipa s nestrpljenjem čeka duel u sjajnoj atmosferi koju oni uvijek prirede. Vjerujem da ćemo u aprilu odraditi ono što se od nas očekuje, a nakon toga u januaru naredne godine, na Svjetskom prvenstvu, nastaviti da gradimo put ka samom vrhu rukometne scene. Prethodno, od 14. do 20. marta očekuje nas okupljanje u okviru EHF sedmice, kada ćemo odraditi testiranja i pokušati da odigramo jedan ili dva kontrolna meča, kako bi probali neke stvari pred baraž za Svjetsko prvenstvo, jer ćemo u aprilu imati samo dva dana zajedničkog rada pred ključne mečeve u ovoj godini“, kazao je selektor Roganović u izjavi za zvanični sajt Saveza.

Upravni odbor Saveza je inače, jednoglasno podržao predlog predsjednika Kapisode.

„Uzimajući u obzir odlične rezultate u mandatu selektora Roganovića, činjenicu da u državnom timu imamo sjajnu atmosferu, te posvećenost i profesionalnost šefa stručnog štaba, predlažem da Upravni odbor Saveza donese odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora“, navodi se u predlogu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve