Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zoran Radojičić na čelu Arbitražnog tribunala IHF-a

Prvi Radojičićev mandat u ovom najvišem pravnom tijelu započeo je njegovim izborom na tu poziciju na redovnom Kongresu u Kairu 2009

Na danas održanom 38. Kongresu Svjetske rukometne federacije (IHF), Zoran Radojičić po četvrti put izabran je za predsjednika Arbitražnog tribunala. Radojičić je dobio jednoglasnu podršku 133 nacionalne federacije.

Prvi Radojičićev mandat u ovom najvišem pravnom tijelu započeo je njegovim izborom na tu poziciju na redovnom Kongresu u Kairu 2009.

U proteklim godinama uspješno je rješavao kompleksne pravne slučajeve, te ga je dosadašnji rad u ovom i drugim organima Svjetske federacije, preporučio da bude na čelu ovog tijela i u narednom četvorogodišnjem periodu.

Osim ove izuzetno značajne sportsko-pravničke funkcije, gospodin Radojičić je od 2019. i predsjednik Mediteranske rukometne konfederacije (MHC) koja okuplja 24 zemlje iz mediteranskog basena, sa sjedištem u nekadašnjoj prijestonici Grčke – gradu Neflionu.

U svojoj dugogodišnjoj rukometnoj karijeri, Radojičić je bio predsjednik Rukometne zajednice Srbije i Crne Gore i u dva navrata predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore.

Ovaj ponovni izbor, koji ga svrstava u najviše zvaničnike Svjetske rukometne federacije, može se smatrati i ličnim uspjehom, ali i priznanjem za Rukometni savez Crne Gore i crnogorski rukomet.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve