Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Privilegija je biti najbolja igračica Crne Gore

Kapitenka plavih vjeruje da i 2022. godina biti uspješna.

Najbolja košarkašica Crne Gore prvi put je igračica Budućnosti Dragana Živković.

– Čast je i privilegija biti najbolji. Želim da se zahvalim svima na ukazanom povjerenju, što su prepoznali moj rad i trud, a znajući da godinama u ženskoj košarci bilježimo sjajne rezultate ponosna sam što je ova nagrada pripala meni. Zasluge naravno idu i mom klubu, saigračicama i stručnom štabu, jer smo svi zajedno gradili uspjehe, a tokom 2021.godine dodatno napredovale, što pokazuju i rezultati, iako imamo nikad mlađi tim – kazala je Živković.

Kapitenka ”plavih” vjeruje da i 2022. godina biti uspješna.

– Nadam se da će i naredna godina biti uspješna, da ćemo ostvariti ciljeve, odbraniti duplu krunu, biti u prilici da napadnemo i trofej u WABA ligi. Što se tiče reprezentacije vjerujem da ćemo u odlučujućim mečevima sa Danskom osigurati još jedan plasman na Eurobasket – dodala je Živković.

Najbolja mlada igračica je Marija Leković, čiji talenat je prepoznala i FIBA, uvrstivši je u pet najvećih talenata Evrope.

– Ponosna sam što sam dobila ovo priznanje koje mi donosi dodatnu obavezu da radim još bolje i da budem na još većem nivou. Imale smo sjajnu godinu, a sada se spremamo za nove izazove, gdje ćemo nastojati da potvrdimo naš potencijal – naglasila je Leković.

Kapitenka Crne Gore Milica Jovanović, ima priliku da bude jedina igračica koja je igrala čak sedam prvenstava Evrope.

– Godinu je obilježio Eurobasket. Imale smo dobre utakmice, ostaje žal što nijesmo još dalje stigle, ali igrale smo protiv Španije, tako da nijesmo razočarale. Dobro smo otvorile i novi ciklus i nadam se da ćemo nastaviti kontinutet. Ono što me raduje jeste da se dosta toga pozitivnog dešava u ženskoj košarci, jer ono što radi Budućnost je za svaku pohvalu. Ima dosta mlađih igračica koje su zaista napredovale i baš zbog toga mi je drago da su nagrade dobile Dragana i Marija – rekla je Milica Jovanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve