Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Živanović: Bio sam spreman za ovu priliku

Pavićević je nedavno objasnio da nije želio da u seriji negativnih rezultata Živanoviću stavlja nepotreban teret na leđa, da ga u tim uslovima gura u vatru i rizikuje da ga izgori

Da zaslužuje da dobije pravu šansu, Balša Živanović je pokazao u finalu prošlosezonskog plej-ofa domaćeg prvenstva protiv Budućnosti, kada je hrabrom igrom u tri meča protiv favozivanih Podgoričana bio jedan od najboljih igrača barskog tima, sa prosjekom od 16,3 poena po meču.

Zbog toga je i trener Mornara Barsko zlato Mihailo Pavićević na kraju prošle i uoči starta ove sezone najavio da će ”gurati” 20-godišnjeg plejmejkera.

Početak sezone, međutim, promijenio je planove Pavićevića, zbog serije od šest poraza u ABA ligi, ali i činjenice da je u sastavu imao dvojicu iskusnih organizatora igre, Nemanju Gordića i Treja Luisa.

Pavićević je nedavno objasnio da nije želio da u seriji negativnih rezultata Živanoviću stavlja nepotreban teret na leđa, da ga u tim uslovima ”gura u vatru” i rizikuje da ga ”izgori”.

Odlaskom Luisa bilo je jasno da će Živanoviću minutaža biti veća, ali je, sasvim neočekivano, izbio u prvi plan nakon teške povrede koljena Gordića, koji je zbog toga završio sezonu.

Za sada se Balša, uz normalne oscilacije za mladog igrača, uspješno nosi sa bremenom igranja na tako odgovornoj poziciji.

– Pozicija plejmejkera je, sigurno, jedna od najtežih u košarci. Greške plejmejkera se najviše vide na terenu. Ali, pažljivo slušam savjete trenera, gledam da što više naučim od starijih saigrača. Napredujem iz dana u dan, nadam se da će sve biti dobro – kaže za Pobjedu Balša Živanović.

Bez obzira na mladost i neiskustvo, Živanović je odmah opravdao povjerenje, pa je u abaligaškom meču protiv Budućnosti upisao 11 poena u prvom poluvremenu, a u finalu Kupa protiv Podgoričana je bio najefikasniji sa 20 poena, uz pet skokova. Ali, njegov učinak nije bio dovoljan za prvi trofej Barana u Kupu…

 

– Vidi se taj kvalitet Budućnosti, sigurno je da zaslužuju, možda, čak i to finale ABA lige. Stvarno su nevjerovatna ekipa. Mi smo pred finalni turnir i to finale bili dosta oslabljeni, i Budućnost je bila veliki favorit protiv nas. Međutim, mi smo odlično počeli, ali je kasnije do izražaja došla ta skraćena rotacija kod nas, osjetio se umor, zbog ćega je i došlo je do pada koncentracije. A u drugom poluvremenu nam je i falio bolji šut da bismo mogli da se nosimo sa ekipom kvaliteta Budućnosti – dodaje Živanović.

Ne krije da ima i malo pritiska zbog činjenice da je trenutno jedini plej u ekipi.

– Ali, vremenom će taj pritisak biti manji. Biće sve bolje – samouvjeren je Živanović.

On ističe da je strpljivo čekao i dočekao ovu šansu, sa željom da je iskoristi na najbolji način zbog ekipe i sebe.

– Bio sam spreman, stvarno. Trenirao sam i čekao tu priliku. Eto, priliku sam dobio sticajem okolnosti, nažalost zbog nekih povreda, ali šta da se radi – zaključio je Balža Živanović.

Vjerujem da možemo do plej-ofa

Ekipa Mornara je nakon finala Kupa dobila slobodno, ne računajući Vladimira Mihailovića i Aleksandra Lazića, koji imaju obaveza u reprezenzaciji Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Mundobasket. Barani će sa radom nastaviti 26. februara, a Mornar 5. marta dočekuje Cedevita Olimpiju.

Sa sedam pobjeda i 11 poraza, a nakon poraza u Laktašima od Igokee, Mornar je na tri pobjede udaljen od zone plej-ofa. Do kraja ligaškog dijela ima još osam kola…

– Iskreno, vjerujem da još možemo do plej-ofa. Nakon pauze treba da dobijemo kod kuće Cedevita Olimpiju i još neke utakmice protiv rivala od kojih smo izgubili na startu sezone. Ako to uspijemo, možda budemo imali šansu da uđemo u plej-of. Vidjećemo, ali je najbitnije da nakon pauze krenemo pobjedom – ističe Balša Živanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve