Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeta domaćin Iskri: Predigra za Evropu na Trešnjici

Na ,,Trešnjicu“ su ovog ljeta stigli golman Igor Mrvaljević, desni bek Aleksandar Milić i krilo Vasko Kalezić

Bez četiri standardna člana prve postave iz prošle sezone (Baošić, Sopo, Sekulić, Stefan Vukčević) i dva važna igrača u rotaciji (Bošnjak, Goranović), Zeta počinje novu sezonu Telekom 1. CFL derbijem (20.00) sa evropskim šmekom, budući da i ,,vukove“ i Iskru naredne sedmice očekuju dueli preliminarne runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: FK Zeta

“Utakmica za obje ekipe dolazi pred evropske obaveze i biće test naših trenutnih mogućnosti. Pretrpjeli smo velike kadrovske promjene i ostali bez nekoliko igrača koji su iznijeli teret plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali vjerujem da su momci koji su tu spremni za izazove u domaćem prvenstvu i evropske okršaje”, rekao je trener Zete Dejan Roganović.

Na ,,Trešnjicu“ su ovog ljeta stigli golman Igor Mrvaljević, desni bek Aleksandar Milić i krilo Vasko Kalezić.

“Još nijesmo kompletirali ekipu i vjerovatno ćemo biti aktivni do posljednjeg dana prelaznog roka, 31. avgusta. Odredićemo ambicije u skladu sa tim kako ćemo se pojačati na deficitarnim pozicijama. Vjerujem da će Zeta ponovo imati što da pokaže, a svakako će i uvodna kola nagovijestiti domete ekipa”, dodao je Roganović.

Za razliku od Zete, njen večerašnji rival zadržao je gotovo sve nosioce igre iz prošle sezone, te doveo i nekoliko provjerenih pojačanja.

“Iskra je ozbiljna ekipa, klub sa ozbiljnom organizacijom i ove sezone će sigurno pokušati da pomrsi račune Sutjesci i Budućnosti. Ipak, igramo na svom terenu, gdje će Zeta bez obzira u kojem je sastavu uvijek ići na tri boda. Želimo da uđemo u prvenstvo na pravi način i da nam to bude vodilja za meč sa Engordanijem u utorak u Andori, ali trenutno razmišljamo samo o Iskri i o tome da napravimo što bolji rezultat”, naglasio je Roganović.

Optimizam dolazi i iz redova Danilovgrađana.

“Potpuno spremni, u svakom pogledu, dočekujemo novu sezonu, ali sa mnogo više iskušenja nego u prethodnoj”, kratko je odgovorio trener Iskre Aleksandar Nedović na pitanje da li su ,,crveno-bijeli“ kadri da iznesu teret veoma zahtjevnih obaveza na tri fronta, u prvenstvu, Kupu i na međunarodnoj sceni.

A prva prepreka, možda i ponajteža u ovom trenutku, Danilovgrađane očekuje večeras u Golubovcima.

“U situaciji koju je uslovila virusna pandemija čak tri puta zaredom smo realizovali pripreme i tempirali formu za početak šampionata. Svi smo se uželjeli konkretnog odmjeravanja snaga na terenu i borbe za bodove. Zeta ima sastav za respekt bez obzira što je ekipu napustilo dosta kvalitetnih igrača. To nas ne smije zavarati, naprotiv, treba ozbiljno da shvatimo ovaj susret i predstavimo se u najboljem izdanju, kao da se radi o meču koji odlučuje o tituli. To znači da moramo imati jasan stav i zamišljenu strategiju sprovesti u djelo. Naš cilj je da već na startu stavimo do znanja fudbalskoj javnosti da imamo snage i kapaciteta da ovjerimo treće mjesto iz minulog prvenstva i svoje ambicije ovoga puta konkretizujemo za koju stepenicu više”, rekao je Nedović, uvjeren da će njegovi mladići pružiti maksimum u prvoj utakmici i ostvariti pozitivan rezultat.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve