Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Egzum u timu, daćemo sve od sebe da sjutra eliminišemo Real

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da bi Dante Egzum, koji se povrijedio na utakmici u Madridu, trebalo da bude u timu za predstojeći meč protiv Reala u Beogradu, i dodao da vjeruje u kvalitet svojih igrača.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas u Beogradu da će njegova ekipa dati sve od sebe da, bez obzira na okolnosti, pobijedi Real Madrid u predstojećoj utakmici i obezbijedi plasman na fajnal-for Evrolige.

“Veoma sam ponosan na sve što je moja ekipa prikazala do sad, čestitke igračima na velikoj želji, na izvanrednim igrama. Sjutra je prilika da probamo da igramo na istom nivou kako smo igrali, u nekim okolnostima koje su takve kakve jesu”, dodao je on.

Drugu utakmicu u Madridu u četvrtak uveče obilježila je opšta tuča i prekid minut i 40 sekundi prije kraja, pri rezultatu 95:80.

Zbog učešća u tuči dvije utakmice suspenzije dobio je kapiten Partizana Kevin Panter, dok će Matijas Lesor propustiti jednu utakmicu. Real će do kraja sezone ostati bez suspendovanog Geršona Jabuselea, a jedan meč propušta Gabrijel Dek.

“Da ponovim ono što sam rekao odmah posle utakmice u Madridu – pozivam navijače da još jednom naprave atmosferu kakvu su inače pravili tokom cijele godine i da sve protekne u fer i sportskoj atmosferi. Najmanje nam treba bilo kakav incident i zaista ih molim da to imaju u vidu, da navijaju da bodre ekipu i da se ekipa Reala osjeća prijatno u svakom trenutku ovdje. To je velika želja”, rekao je Obradović.

On je ponovio da crno-bijeli apsolutno nemaju nijedan razlog da se više bave dešavanjima na drugoj utakmici u Madridu i istakao da je atmosfera u timu odlična.

“Desilo se šta se desilo, rekao sam da to treba zabraviti onog trenutka kad se završila utakmica. Zaista mislim da to ne treba više komentarisati”, rekao je on.

Upitan da li osjeća dodatan pritisak ili euforiju jer se poslednjih dana mnogo govori o Partizanu, Obradović je rekao da je ponosan što je veliko interesovanje za utakmicu, ali i da ne osjeća nikakv pritisak.

“Lično nisam nešto toliko unutra što se toga tiče, sem što me dosta ljudi zove za karte. To je jedino gdje osjećam, sve ostalo i ne pratim. Koncentrisan sam na svoj posao, pokušavam da pripremim ekipu. Napravili smo duboku analizu svega što je bilo u ove dvije utakmice, na koji način može da igra Real…”, rekao je Obradović.

I pored činjenice da se Dante Egzum povrijedio prilikom sukoba sa Jebuseleom, i da su mnogi mislili da nema šansi da zaigra već u utorak, plejmejker Partizana biće u timu Obradovića.

“Dante je danas odradio trening. Na sreću, nije imao ništa polomljeno, imao je problem sa tetivom i to ozbiljan problem. Međutim, on je insistirao da se priključi i da radi. Jutros je odradio trening i ne osjeća se loše. Mislim da će biti sjutra u timu i da će probati da pomogne koliko god može”, rekao je Obradović novinarima u Beogradskoj areni.

Obradović je dodao da se ne treba vraćati na priču o kaznama.

“Vjerujem da ovi igrači koji će biti u timu imaju kvalitet i da će odigrati dobru utakmicu protiv Reala koji je izvaredan tim, koji ima ogroman broj kvalitetnih igrača. Očekujem da će oni sjutra biti kompletni, da će i Tavares sigurno da igra, kao i oni koji nisu igrali juče protiv Saragose”, rekao je Obradović.

Treća utakmica ove serije na programu je sjutra od 20.30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve