Izgleda da je došlo vrijeme da i Ajaks krene “jako” na fudbalskoj pijaci. Poslije blistave sezone u kojoj je stigao do polufinala Lige šampiona, slavni holandski klub prodao je svoja dva najveća bisera (Matijsa de Lihta i Frenkija de Jonga), uz još neke manje transfere inkasirao čak 208.000.000 eura, pa je očito došlo vrijeme da se zarađeno uloži.

Karvaljo, Foto: Thesun.co.uk

Pametno ili ne, biće vremena da se ocjenjuje i procjenjuje, u svakom slučaju, Kopljanici su prvi evropski klub koji će poslati zvaničnu ponudu za novo Flemengovo čudo – Rejnijera Karvalja.

Ajaks navodno ne želi previše da odugovlači s ovim poslom, Edvin van der Sar ima ideju da svojevrsnim blickriigom završi tu misiju i izbjegne podizanje cijene, pošto 17-godišnjeg brazilskog tinejdžera na oku odavno imaju Atletiko, Real, Mančester Siti, Juventus, Roma…

Do sada je najkonkretniji bio Atletiko, međutim otkako je dogovorio Žoaa Feliksa madridski klub se značajno distancirao. Zatišje pred buru koje trenutno vlada oko Rejnijera Ajaks bi da iskoristi maksimalno i u tom cilju, javljaju mnogi relevantni izvori, Van der Sar će se uskoro uputiti u Brazl kako bi čelnicima Flamenga na noge odnio konkretnu ponudu – 40.000.000 eura za 70 odsto supertalentovanog trekvartiste.

Za sada nema objašnjenja da li Flamengo u tom procentu posjeduje igrača (a ostatak menadžeri) ili se prosto radi o takvoj ponudi, ali to je sada manje važno. Ono što je mnogo bitnije jeste da bi klub iz Amsterdama, ukoliko bi ponuda bila prihvaćena, oborio klupski rekord kada je u pitanju izdvojeno obeštećenje za nekog igrača. I to poslije punih 10 godina, kada je za 16.250.000 eura iz Herenvena doveden Miralem Sulejmani.

“Ako nas bilo koji klub pita, imate li Vinisijusa 2 u svojim redovima? Reći ćemo, to je on. Ali, on neće otići za manju sumu od one za koju su otišli Vinisijus i Rodrigo”, poručio je nedavno pomoćnik predsjednika Flamenga Luis Gustavo Nogeria.

Podsjetimo, Real je Vinisijusa platio 45.000.000 eura, a Rodriga 40.000.000. Otkupna klauzula u ugovoru Rejnijera Karvalja iznosi 62.000.000 eura, međutom toj cifri Brazilci ne mogu da se nadaju. Barem ne u cugu…

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve